Accidental Homemade Almond Butter

So we were trying to make macarons, and to be cheap, we decided to grind our own almond meal. We didn’t quite get almond meal, but we did get almond butter, unintentionally (alas, we needed to start over with a new batch of almonds to try make the almond meal again).
Chef Uy: Keep sifting whatever you grind and whatever doesn’t pass, process again.
*twenty minutes later*
Chef Hans: I’m sifting Play Doh… 
Chef Sherbert: *looks online* Hey, guess what! If you grind almonds with a food processor, then you might get almond butter!
Chef Hans: Hmm … this is pretty oily looking actually…
Almond Meal
Ingredients
1 cup slivered almonds
Directions
Finely grind roasted almonds in a food processor, a little at a time. Sift almonds into a bowl; whatever does not pass, return to processor and continue grinding and sifting.
Notes: Supposedly, a blender or clean coffee grinder works even better than a food processor to male almond meal since you’re less likely to end up with butter.

Chef Hans also says that grinding a little at a time is much faster than dumping everything at once. All from exprience — hence us failing and moving on to almond butter. 
—————————————-
Almond Butter
Ingredients
1 cup slivered almonds
sugar or honey, to taste
cinnamon, to taste
Directions
Finely grind 1 cup roasted almonds in a food processor, and blend into a smooth paste. Add sugar or honey and cinnamon.  Store in the refrigerator, in an airtight container.
Notes: It will take a while before the almonds start forming a paste. You can add some oil to help it blend. 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One Comment

  1. Ngày nay trên thị trường nội thất có nhiều thương hiệu sản phẩm nội thất khác nhau như Hòa Phát, The City….với nhiều mẫu mã sản phẩm cũng như chất liệu nhằm đáp ứng tất cả nhu cầu của khách hàng. Nên khi bạn có nhu cầu mua ban lam viec gia re hay những sản phẩm nội thất khác bạn sẽ dễ dàng tìm được nhà cung cấp cho phù hợp với nhu cầu của bạn. Và hôm nay chúng tôi giúp bạn cách chọn mua được mẫu bàn làm việc cho văn phòng tốt nhất:
    Về hình thức, những mẫu bàn văn phòng giá rẻ tphcm hiện nay trên thị trường cần có kiểu dáng sang trọng, mẫu mã mới lạ, độc đáo kèm theo màu sắc đột phá dễ dàng tạo cảm giác thân thiện, thoải mái cho người dùng. Thiết kế kiểu dáng của bàn không cần cầu kỳ chỉ với thiết kế đơn giản, gọn gàng, chất liệu gỗ tiêu chuẩn mang lại sự an toàn cho người sử dụng.
    Giống như chất liệu làm các nội thất khác như bàn giám đốc cao cấp, vách ngăn di động. Về chất liệu, bàn được thiết kế với chất liệu cao cấp, chất lượng phù hợp với khí hậu nóng ẩm của Việt Nam, đồng thời một số loại bàn còn có khả năng chống cháy, chống mối mọt, ẩm mốc. Mặt bàn thường được làm từ chất liệu gỗ công nghiệp cao cấp như melamine, laminate, MDF… với nhiều tính năng bền đẹp, chắc. Cạnh bàn thiết kế kiểu uốn con tạo nên sự mềm mại cho người sử dụng và tránh bị tổn thương khi va chạm vào góc nhọn. Ngoài bàn ra thì ghe van phong cũng là thiết bị không thể thiếu trong văn phòng làm việc của bạn và cách chọn mẫu ghế như thế nào để có sự kết hợp hài hòa giữa bàn và ghế, không gian nội thất văn phòng. Tạo cảm giác thoải mái cho nhân viên trong thời gian ngồi làm việc tại công ty.